Dipa danst gedichten

Dipa de Ridder-Flohr en Luce van Harte dansen ‘Dageraad’, mijn gedicht uit ‘Het wachten voorbij’ (te verschijnen), tijdens mijn boekpresentatie van ‘Onalledaags’ in theater Jungle Amsterdam op 17 november 2019.
Registratie: Lyk Burggraaff.

Luce van Harte danst ‘Eenling’, mijn gedicht uit ‘Zijwaarts springen’, tijdens mijn boekpresentatie van ‘Onalledaags’ in theater Jungle Amsterdam op 17 november 2019.
Registratie: Lyk Burggraaff.

Dipa de Ridder-Flohr danst ‘Eenling’, een gedicht uit ‘Zijwaarts springen’ van Méland Langeveld. Tijdens de Talkshow Dwars door Oost in de Jungle op 3 april 2019.
Registratie en montage: Lyk Burggraaff.

Dipa de Ridder-Flohr danst ‘Gesneuveld’, een gedicht uit ‘Zijwaarts springen’ van Méland Langeveld. Tijdens de Talkshow Dwars door Oost in de Jungle op 3 april 2019.
Registratie en montage: Lyk Burggraaff.

Dipa de Ridder-Flohr danst ‘Broos’, een gedicht uit ‘Zijwaarts springen’ van Méland Langeveld. Tijdens de Talkshow Dwars door Oost in de Jungle op 3 april 2019.
Registratie en montage: Lyk Burggraaff.

Dipa brengt een nieuwe laag aan in het gedicht ‘Eenling’. Het gedicht krijgt een tweede laag doordat het gedanst wordt.

Interpretatie van de redactie van ‘Poëzie verrijkt het leven’: ‘Dit boeiende gedicht kent twee lagen. Oppervlakkig beschouwd gaat dit gedicht over een bloempje dat groeit en bloeit op de stoep van de Weesperstraat, een van de drukste verkeersaders van Amsterdam.

De beelden suggereren echter dat het gedicht ook gaat over een meisje dat opgroeit en tot bloei komt in de grote stad. Althans, dat is wat de redactie denkt, want het gedicht biedt voldoende ruimte voor andere interpretaties.’

Méland: ‘Het opgroeiende en tot bloei komende meisje heb ik niet in dit gedicht verwerkt.’

Dipa: ‘Ik had met de dans maken ook alleen die bloem in mijn hoofd die daar zo mooi stond en bewogen werd, maar blijkbaar geeft het beeld van iemand die de bloem verbeeldt weer andere beelden.’

Dipa danst ‘Eenling’ tijdens het Open Podium Centrale OBA, Amsterdam, op 24 februari 2018. Registratie: Jan ter Heide.