Beelden van Oost

Beelden van Oost: een boek vol met prachtige kleurenfoto’s, met beschrijvingen van beelden die in het openbare ruimte van Amsterdam-Oost staan. En verder 18 gedichten, geïnspireerd op die beelden. Inclusief 4 uitgezette wandelingen langs deze beelden.

In totaal zijn er 31 beelden beschreven. Meer dan de helft van die beelden nodigden uit voor een gedicht, en Méland liet zich inspireren. Daardoor ontstond er een nieuwe dimensie. Bij één beeld kwam er een derde dimensie bij: singer-songwriter Jesse Dorrestijn zette het gedicht ‘Ontwricht’ op muziek.

Foto’s van de 18 beelden waar Méland een gedicht bij schreef hebben eerder in de ramen van de Openbare Bibliotheek Linnaeus gehangen. Ook hingen deze exposities in de vitrines van Kunsthek aan het hek van het Oosterpark. Kunsthek meldde destijds: ‘Méland Langeveld wandelt en kijkt. Kauwt op de werkelijkheid. En schrijft. Mooie gedichten. Observaties. Een hek vol poëzie. Over kunst in het Oosterpark.’
Kunsthek schreef over een tweede expositie: ‘Sommige dingen veranderen niet. Méland wandelt nog steeds. Ook schrijft hij gelukkig nog. Prachtige poëzie. Weerspiegelingen. Van observaties uit Oost.’

NBD/Biblion-recensie:
Beelden van Oost bevat foto’s, beschrijvingen van sculpturen, gedichten en wandelingen. Uitgangspunt zijn 31 beelden die in de openbare ruimte van Amsterdam-Oost staan. De dichter Langeveld raakte geïnspireerd door deze sculpturen en schreef bij een achttiental een gedicht. De vier uitgezette wandelingen (in te scannen via qr-code) gaan langs de beelden met uitgebreide beschrijvingen en eventueel gevolgd door een gedicht. Alle 31 besproken beelden zijn eerder verschenen in Dwars door de buurt, de buurtkrant van Amsterdam-Oost. De gedichten vormen een mooie eenheid met en aanvulling bij de beelden. De gedichten zijn niet eerder in een bundel verschenen. Vooral geschikt voor geïnteresseerde wandelaars langs de beelden.
In 2015 verscheen zijn debuutbundel Zijwaarts springen.

ISBN: 978 90 83257 01 3
Omvang: 137 pagina’s
Prijs: € 17,50
Te bestellen bij de boekhandel, of gesigneerd via Contact.

Een gedachte over “Beelden van Oost

  1. Pingback: Interview Beelden van Oost | Méland Langeveld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.