Verwacht


Medio oktober verschijnt Beelden van Oost, een boek met kleurenfoto’s en beschrijvingen van beelden die in het openbare ruimte van Amsterdam-Oost staan. Met verder 18 gedichten, geïnspireerd op die beelden. Inclusief wandelingen langs deze beelden.

De 33 in dit boek beschreven beelden verschenen eerder in Dwars door de buurt, de krant van Amsterdam-Oost, in de rubriek ‘Sculpturen van Oost’.
Aanleiding voor deze rubriek waren mijn dagelijkse rondjes met mijn hond door het Oosterpark. Ik loop dan langs een stuk of tien beelden zonder echt naar de ze te kijken, of iets van de achtergrond te weten. Vreemd eigenlijk, want als ik musea en beeldentuinen bezoek lees ik aandachtig de teksten die bij kunstwerken hangen. Maar in mijn ‘voortuin’ loop ik er stoïcijns aan voorbij.
Een aantal beelden nodigen zodanig uit dat je als dichter vanzelf tot het schrijven van een gedicht komt.

Foto’s van de 18 beelden waar ik een gedicht bij schreef hebben eerder in de ramen van de Openbare Bibliotheek Linnaeus gehangen. Ook hingen deze exposities in de vitrines van Kunsthek aan het hek van het Oosterpark. Kunsthek meldde destijds: ‘Méland Langeveld wandelt en kijkt. Kauwt op de werkelijkheid. En schrijft. Mooie gedichten. Observaties. Een hek vol poëzie. Over kunst in het Oosterpark.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.