Ramen vol poëzie, serie III

Wederom een solo-expositie ‘Ramen vol poëzie’ met nieuwe gedichten en foto’s bij de bibliotheek, OBA Linnaeusstraat. Inmiddels de derde serie.
De gedichten zijn geïnspireerd op sculpturen die in Amsterdam-Oost staan.

Ik schreef zes nieuwe gedichten, en liet me daarbij inspireren door deze beelden:
➤ ‘Fata Morgana’ (2005) van Iris Le Rütte. De drie plaatstalen beelden staan langs de spoordijk ter hoogte van de Ringdijk en de Wibautstraat.
➤ ‘DOE IETS’ (2007) van Serge Verheugen. Deze twee woorden staan sinds 2011 op de Wibautspoorbrug, het spoorviaduct over de Wibautstraat.
➤ ‘Vrouwe Fortuna’ (1950) van Pieter Starreveld. Het beeld is na nogal wat omzwervingen in 2007 op een veldje aan de Oostelijke Handelskade, naast Club Panama, herplaatst.
➤ ‘De worstelaars’ (1960) van Hans IJdo. Het bronzen beeld staat in het Flevopark.
➤ ‘Titaantjes’ (1971) van Hans Bayens. Het in brons gegoten beeld van die aardige jongens op dat bankje staat in het Oosterpark.
➤ ‘Mbulu Ngulu’ (1991) van Alexander Schabracq. Het beeld, van beton en brons, staat op een reclamezuil op de hoek van de Czaar Peterstraat en de Oostenburgergracht.

Bij deze serie meldt Kunsthek:Over beelden uit Oost. Over het leven. Woorden. Om even bij stil te staan.

Eerder waren andere beelden/gedichten te zien in de vitrines van Kunsthek, aan het hek van het Oosterpark in Amsterdam. Kunsthek schreef daarover: ‘Méland Langeveld wandelt en kijkt. Kauwt op de werkelijkheid. En schrijft. Mooie gedichten. Observaties. Een hek vol poëzie. Over kunst in het Oosterpark.’

Van deze expositie zijn weer gedichtenkaarten (10×15 cm) gedrukt, elk met een kleurenfoto en een gedicht. Een set van zes kaarten kost: 5 euro (exclusief portokosten).
Voorbeelden ervan zijn hier te bewonderen.
Bestellen kan via Contact.