Ramen vol poëzie, serie III

Wederom een solo-expositie ‘Ramen vol poëzie’ met nieuwe gedichten en foto’s bij de bibliotheek, OBA Linnaeusstraat. Inmiddels de derde serie.
De gedichten zijn geïnspireerd op sculpturen die in Amsterdam-Oost staan.

Ik schreef zes nieuwe gedichten, en liet me daarbij inspireren door deze beelden:
➤ ‘Fata Morgana’ (2005) van Iris Le Rütte. De drie plaatstalen beelden staan langs de spoordijk ter hoogte van de Ringdijk en de Wibautstraat.
➤ ‘DOE IETS’ (2007) van Serge Verheugen. Deze twee woorden staan sinds 2011 op de Wibautspoorbrug, het spoorviaduct over de Wibautstraat.
➤ ‘Vrouwe Fortuna’ (1950) van Pieter Starreveld. Het beeld is na nogal wat omzwervingen in 2007 op een veldje aan de Oostelijke Handelskade, naast Club Panama, herplaatst.
➤ ‘De worstelaars’ (1960) van Hans IJdo. Het bronzen beeld staat in het Flevopark.
➤ ‘Titaantjes’ (1971) van Hans Bayens. Het in brons gegoten beeld van die aardige jongens op dat bankje staat in het Oosterpark.
➤ ‘Mbulu Ngulu’ (1991) van Alexander Schabracq. Het beeld, van beton en brons, staat op een reclamezuil op de hoek van de Czaar Peterstraat en de Oostenburgergracht.

Eerder waren andere beelden/gedichten te zien in de vitrines van Kunsthek, aan het hek van het Oosterpark in Amsterdam. Kunsthek schreef daarover: ‘Méland Langeveld wandelt en kijkt. Kauwt op de werkelijkheid. En schrijft. Mooie gedichten. Observaties. Een hek vol poëzie. Over kunst in het Oosterpark.’

Van deze expositie zijn weer gedichtenkaarten (10×15 cm) gedrukt, elk met een kleurenfoto en een gedicht. Een set van zes kaarten kost: 5 euro (exclusief portokosten).
Voorbeelden ervan zijn hier te bewonderen.
Bestellen kan via Contact.