Onalledaags

Bijna alle korte verhalen in deze bundel zijn eerder verschenen ofwel op de Achterpagina van NRC Handelsblad, of in Trouw, Metro, De Pers en Dwars door de buurt, de krant van Amsterdam-Oost.
Bij de nieuwssite Oost-online noemen ze hem de chroniqueur van Amsterdam-Oost. In zijn maandelijks terugkerende ‘Onalledaags’ schetst hij niet-alledaagse taferelen die hij in Oost tegenkomt. Zijn bijzondere blik laat een Oost zien waar velen aan voorbijgaan.

Een van de verhalen, ‘Vertrouwd portret’, won bij een schrijfwedstrijd in 2018. Het jury-oordeel van ‘Schrijf je straat’ van Schrijvers uit Oost: ‘Wat ons zeer aanspreekt was de wijze waarop je de tijd laat verglijden – de oude man die plotseling uit zijn huis is verdwenen en plaatsmaakt voor een jong stel – zonder nostalgisch te worden. En zonder het uit te leggen. (Echt: show, don’t tell). Amsterdam-Oost is voel- en zichtbaar zonder het expliciet te noemen. Heel mooi!’

Een aantal lezersreacties:
➤ ‘Geweldig geschreven verhalen, ben heel blij met dit boek.’
➤ ‘Er staan kostelijke verhalen in je boek, erg grappige, maar ook ontroerend-menselijke.’
➤ ‘Oprecht met genoegen gelezen en voor mij als Amsterdamse extra leuk omdat ik de plekken herken. Het Oosterpark waar ik met mijn opa de eendjes voerde in 1954. Prachtig geschreven.’
➤ ‘De verhalen zijn leuk en hartverwarmend Amsterdams.’

ISBN: 978 94 9302 337 6
Omvang: 145 pagina’s
Prijs: € 16,50

Onalledaags is te koop, of te bestellen bij de boekhandel,
bij Scheltema online (gratis thuisbezorgd), bij Bol.com 
en diverse andere online boekwinkels.

Er zijn nog enkele gesigneerde exemplaren te bestellen via
Contact op deze site.

Interview over ‘Onalledaags’: Ik lees er ook één verhaal voor. Uitgezonden op Salto-tv, de lokale Amsterdamse zender en op de nieuwssite Oost-online. Interviewer: Rob Zwetsloot.

Een gedachte over “Onalledaags

  1. Pingback: Roos in herinnering | Méland Langeveld

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.