Sculptuur/gedichtenkaarten serie II

Nieuwe serie van zes ansichtkaarten met gedichten die op kunstbeelden in Amsterdam-Oost zijn geïnspireerd.
Het zijn zes gedichten die ik schreef voor een kunstexpositie die in 2018 bij de Openbare Bibliotheek, Linnaeusstraat 44 in de ramen hing.

De gedichtenkaarten (10×15 cm) zijn gedrukt, elk met een kleurenfoto en een gedicht. Een set van zes kaarten kost: 5 euro (exclusief portokosten).
Bestellen kan via Contact.

Ik schreef zes gedichten, en liet me daarbij inspireren door deze beelden:
➤ ‘Vrede’ (1962) van Hans Reicher. Het beeld staat in het plantsoen aan de Radioweg in de Watergraafsmeer.
➤ ‘Noch einmal’ (2018) van Henk Visch. Het been staat aan de Polderweg, langs het spoor, schuin tegenover bierbrouwerij Poesiat & Kater.
➤ ‘Het Westen ontvangt, en ontmoet ’t Oosten’ (1970) van Theo Niermeijer. Een ijzeren totempaal met chakra’s. Het staat in het Oosterpark.
➤ ‘Monument tegen Apartheid en Racisme’ (1987). Het in brons gegoten beeld van een arm en been staat op de hoek van de Schalk Burgerstraat en de Albert Luthulistraat (voorheen Louis Bothastraat).
➤ ‘Handen’ (1978) van Willem Reijers. De ‘handen’ zijn in brons gegoten, en hangen aan de voorgevel van het Cygnus Gymnasium aan de Wibautstraat.
➤ ‘Angstig konijn’ (2018) van Piet Parra. Het beeld staat in het Flevopark op het grote veld.

Eerder waren andere beelden/gedichten te zien in de vitrines van Kunsthek, aan het hek van het Oosterpark in Amsterdam. Kunsthek schreef daarover: ‘Méland Langeveld wandelt en kijkt. Kauwt op de werkelijkheid. En schrijft. Mooie gedichten. Observaties. Een hek vol poëzie. Over kunst in het Oosterpark.’

Bestellen kan via Contact.

➤ Reactie van een lezer: ‘Het zijn weer prachtige gedichten. Elke keer als ik er langs loop, lees ik er eentje en laat het op me inwerken. Het is voor mij dan even een rustmoment.’

Zie voor vervolg: Sculptuur/gedichtenkaarten serie III.