‘Poëzie op de Stoep’ (#PODS)

Op het ’s-Gravesandeplein in Amsterdam-Oost is een gedicht van mij gekalligrafeerd. Het betreft het project, ‘Poëzie op de Stoep’ (#PODS) van Granate. Langs tramlijn 3 in de buurt van de 25 haltes zijn gedichten aangebracht.
Doelstelling van Granate: ‘Om alle bewoners en groepen in Amsterdam te verbinden wordt gezocht naar gedichten die universeel, simpel, vrolijk en verbindend zijn. Kunst die een glimlach tovert op het gezicht van voorbijgangers. In de gedachte van wijlen burgemeester Van der Laans “Zorg goed voor deze lieve stad” zal het straatbeeld worden opgevrolijkt en verfijnd. We kiezen voor levende dichters, juist omdat de stad leeft, omdat poëzie leeft, en omdat monumenten niet voorbehouden hoeven te zijn aan overledenen. Wij laten de buurt zien wat de buurt aan poëzie en kunst te bieden heeft.’

➤ Poëzie op de Stoep in Het Parool waar ook mijn gedicht staat afgebeeld, in NRC Handelsblad, waar  mijn gedicht wordt geciteerd en op Oost-online. Tevens een interview met Nafiss Nia, initiator van dit project.

➤ Naar aanleiding van mijn Poëzie op de stoep-gedicht is er een podcast gemaakt, waarvoor ik enkele gedichten heb voorgedragen. Er is ook een buurtbewoonster die iets over mijn gedicht verteld, en het prachtig voordraagt. De podcast is van Geluiden uit Oost, en is gemaakt voor de Poëzieweek van 2021.

Vanaf 5.48 tot het einde vind je me terug.

Mijn ode aan het plein is een compilatie van het gedicht Lentewind:

En in de InKrant, het nieuwsbulletin van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB).

Begin september 2021 is m’n gedicht gerestaureerd.

Een gedachte over “‘Poëzie op de Stoep’ (#PODS)

  1. Pingback: Podcast Poëzie uit Oost | Méland Langeveld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.