Interview over m’n nieuwste boek Beelden van Oost voor SALTO TV Amsterdam.
Ik draag er ook een vijftal gedichten voor.
Geïnterviewd door Rob Zwetsloot.
https://www.salto.nl/programma/rob-zwetsloot/5HEH3qv8JO4kS2mwWsqWik/

➤ Beelden van Oost, een boek met kleurenfoto’s, beschrijvingen van beelden die zich in de openbare ruimte van Amsterdam-Oost bevinden, en gedichten. Inclusief wandelingen langs deze beelden. ISBN: 978 90 83257 01 3
Omvang: 139 pagina’s
Prijs: € 17,50
Te bestellen bij de boekhandel, of gesigneerd via Contact.

➤ Momenteel hangt bij de Openbare Bibliotheek, Linnaeusstraat in de ramen de expositie ‘Ramen vol poëzie’ met gedichten en foto’s. De gedichten zijn geïnspireerd op sculpturen die in Amsterdam-Oost staan.

➤ Naar aanleiding van mijn Poëzie op de stoep-gedicht is er een podcast gemaakt, waarvoor ik enkele gedichten heb voorgedragen. Er is ook een buurtbewoonster die iets over mijn gedicht vertelt, en het prachtig voordraagt. De podcast is van Geluiden uit Oost, en is gemaakt voor de Poëzieweek van 2021.
Vanaf 5.48 tot het einde vind je me terug. Meer info: zie de website van Geluiden uit Oost.
➤ De klimaatdichters vroegen me het gedicht Lokroep voor te dragen. Het filmpje is mooi geworden.
➤ Op het ’s-Gravesandeplein in Amsterdam-Oost is een gedicht van mij gekalligrafeerd. Het gaat om het project, ‘Poëzie op de Stoep’ (#PODS) van stichting Granate. Langs tramlijn 3 in de buurt van de 25 haltes zijn gedichten aangebracht. Begin september 2021 is m’n gedicht gerestaureerd.
➤ Nieuw: een derde serie van zes ansichtkaarten met gedichten die op kunstbeelden in Amsterdam-Oost zijn geïnspireerd.
Het zijn zes nieuwe gedichten die ik schreef voor een kunstexpositie die momenteel bij de Openbare Bibliotheek, Linnaeusstraat in de ramen hangt.
De gedichtenkaarten (10×15 cm) zijn gedrukt, elk met een kleurenfoto en een gedicht. Een set van zes kaarten kost: 5 euro (exclusief portokosten). Voorbeelden ervan zijn hier te bewonderen. Bestellen kan via Contact.
➤ Het gedicht ‘Doe iets’ dat ik schreef bij het kunstwerk van Serge Verheugen behoorde bij de poëziewedstrijd Dichten voor Water (thema: klimaatverandering) in maart 2020 tot de 12 mooiste en beste gedichten.
De prijsuitreiking kwam wegens de uitbraak van het Corona-virus te vervallen: de genomineerden werd gevraagd het gedicht online voor te dragen.
https://www.youtube.com/watch?v=eJLF-jfny9M
Deze twee woorden staan op de Wibautspoorbrug, het spoorviaduct over de Wibautstraat. Het is daar in maart 2011 geplaatst.

➤ Onlangs verschenen: Onalledaags, een korte verhalenbundel: meer info. Er zijn nog enkele gesigneerde exemplaren te bestellen via Contact op deze site.
➤ Een interview over Onalledaags, de korte verhalenbundel, voor Salto-tv, de lokale Amsterdamse tv-zender en de nieuwssite Oost-online. Interviewer: Rob Zwetsloot.
➤ In de zomer van 2020 gaat er een gedicht van mij gekalligrafeerd worden op het ’s-Gravesandeplein in Amsterdam-Oost. Het gaat om het project, ‘Poëzie op de Stoep’ van stichting Granate. Doelstelling van Granate: ‘Om alle bewoners en groepen in Amsterdam te verbinden wordt gezocht naar gedichten die universeel, simpel, vrolijk en verbindend zijn. Kunst die een glimlach tovert op het gezicht van voorbijgangers. In de gedachte van wijlen burgemeester Van der Laans “Zorg goed voor deze lieve stad” zal het straatbeeld worden opgevrolijkt en verfijnd. We kiezen voor levende dichters, juist omdat de stad leeft, omdat poëzie leeft, en omdat monumenten niet voorbehouden hoeven te zijn aan overledenen. Wij laten de buurt zien wat de buurt aan poëzie en kunst te bieden heeft.’ Meer info.
➤ Van 3 januari tot heden: vervolg solo-expositie ‘Ramen vol poëzie’ met nieuwe gedichten en foto’s bij de bibliotheek, OBA Linnaeusstraat 44. De gedichten zijn geïnspireerd op sculpturen die in Amsterdam-Oost staan.
➤ Tweede serie van zes ansichtkaarten met gedichten die op kunstbeelden in Amsterdam-Oost zijn geïnspireerd. Het zijn zes nieuwe gedichten die ik schreef voor een kunstexpositie die momenteel bij de Openbare Bibliotheek, Linnaeusstraat 44 in de ramen hangt.
De gedichtenkaarten (10×15 cm) zijn gedrukt, elk met een kleurenfoto en een gedicht. Een set van zes kaarten kost: 5 euro (exclusief portokosten). Voorbeelden ervan zijn hier te bewonderen.
Bestellen kan via Contact.

➤ Lovende recensie van Leo Mesman over de onlangs verschenen serie kunst/ gedichtenkaarten met schilderijen van Gea Zwart en gedichten van mij. Het zijn acht verschillende uitvouwbare full colour kaarten (14,5×14,5 cm). De gedichten zijn geïnspireerd op de schilderijen in de serie Panta Rhei, Alles Stroomt.
Het thema van deze serie schilderijen is de voortdurende voorgang en verandering. Vaste basis is de rivier van het leven.
De prijs van deze serie van acht kunst/gedichtenkaarten is 12,50 euro. Meer info.
Bestellen kan via Contact.

➤ M’n verhaal ‘Vertrouwd portret’ kwam er als beste uit bij de eerste ronde van de schrijfwedstrijd ‘Schrijf je straat’ van Schrijvers uit Oost. Het is de prijs die onder andere ooit door Simone van Saarloos, Eva Kelder en Roos van Rijswijk is gewonnen.
Jury-oordeel: ‘Wat ons zeer aanspreekt was de wijze waarop je de tijd laat verglijden – de oude man die plotseling uit zijn huis is verdwenen en plaatsmaakt voor een jong stel – zonder nostalgisch te zijn. En zonder het uit te leggen. (Echt: show, don’t tell!). Oost is voel- en zichtbaar zonder het expliciet te noemen. Heel mooi!’
➤ Eerste serie van zes ansichtkaarten met gedichten die op beelden in Amsterdam-Oost zijn geïnspireerd.
Het zijn zes gedichten die ik schreef voor een kunstexpositie die in het voorjaar van 2017 geopend werd.
De ansichtkaarten zijn gedrukt, elk met een kleurenfoto en een gedicht, en kosten 1 euro per stuk.
Bij een afname van zes kaarten is de prijs: 5 euro (exclusief portokosten).
Bestellen kan via Contact. Zie hier voor voorbeelden van de zes kaarten.
➤ ‘O kus mij, o omarm mij’, de cd van Jesse Dorrestijn, is nog te verkrijgen, en kan voor 10 euro (ex. verzendkosten) via Contact van deze site besteld worden. Link naar recensie. Op de cd staan gedichten van Hans Lodeizen, Johan Andreas Dèr Mouw en Martinus Nijhoff, door Jesse op muziek gezet en gezongen. De hoes is een kunstwerk op zich, met collages van kunstenaar Arthur Mulder, en collages in het bijbehorende boekje met teksten van alle 16 gezongen gedichten. Meer info.
➤ Zijwaarts springen heeft inmiddels zijn tweede druk, met een gewijzigde achterflaptekst (september 2016).
Er zijn nog enkele exemplaren eerste druk…
Via mij kun je een laatste exemplaar gesigneerd, en van een opdracht voorzien bestellen voor € 13,95: mail me om te bestellen en thuis te laten bezorgen.
