Nieuws

➤ Van 30 november tot 15 april 2019: vervolg solo-expositie ‘Ramen vol poëzie’ met nieuwe gedichten en foto’s bij de bibliotheek, OBA Linnaeusstraat 44. De gedichten zijn geïnspireerd op sculpturen die in Amsterdam-Oost staan.

➤ Nieuwe serie van zes ansichtkaarten met gedichten die op kunstbeelden in Amsterdam-Oost zijn geïnspireerd. Het zijn zes nieuwe gedichten die ik schreef voor een kunstexpositie die van 30 november tot half april 2019 bij de Openbare Bibliotheek, Linnaeusstraat 44 in de ramen zal hangen.
De gedichtenkaarten (10×15 cm) zijn gedrukt, elk met een kleurenfoto en een gedicht. Een set van zes kaarten kost: 5 euro (exclusief portokosten).
Voorbeelden ervan zijn hier te bewonderen.
Bestellen kan via Contact.

➤ Van 30 november tot 1 februari 2019: solo-expositie ‘Ramen vol poëzie’ (serie 1) met gedichten en foto’s bij het Einde van de Wereld, de boot aan de Javakade 61. De gedichten zijn geïnspireerd op sculpturen die in Amsterdam-Oost staan.

 

➤ M’n verhaal ‘Vertrouwd portret’ kwam er als beste uit bij de eerste ronde van de schrijfwedstrijd ‘Schrijf je straat’ van Schrijvers uit Oost. Het is de prijs die onder andere ooit door Simone van Saarloos, Eva Kelder en Roos van Rijswijk is gewonnen.
Jury-oordeel: ‘Wat ons zeer aanspreekt was de wijze waarop je de tijd laat verglijden – de oude man die plotseling uit zijn huis is verdwenen en plaatsmaakt voor een jong stel – zonder nostalgisch te zijn. En zonder het uit te leggen. (Echt: show, don’t tell!). Oost is voel- en zichtbaar zonder het expliciet te noemen. Heel mooi!’

➤ Lovende recensie van Leo Mesman over de onlangs verschenen serie kunst/ gedichtenkaarten met schilderijen van Gea Zwart en gedichten van mij. Het zijn acht verschillende uitvouwbare full colour kaarten (14,5×14,5 cm). De gedichten zijn geïnspireerd op de schilderijen in de serie Panta Rhei, Alles Stroomt.
Het thema van deze serie schilderijen is de voortdurende voorgang en verandering. Vaste basis is de rivier van het leven.
De prijs van deze serie van acht kunst/gedichtenkaarten is 12,50 euro. Meer info.
Bestellen kan via CONTACT.

➤ Eerder verschenen: reeks van zes ansichtkaarten met gedichten die op beelden in Amsterdam-Oost zijn geïnspireerd.
Het zijn zes gedichten die ik schreef voor een kunstexpositie die in het voorjaar van 2017 geopend werd.
De ansichtkaarten zijn gedrukt, elk met een kleurenfoto en een gedicht, en kosten 1 euro per stuk.
Bij een afname van zes kaarten is de prijs: 5 euro (exclusief portokosten).
Bestellen kan via CONTACT.
Zie hier voor voorbeelden van de zes kaarten.

Zijwaarts springen heeft inmiddels zijn tweede druk, met een gewijzigde achterflaptekst (september 2016).
Er zijn nog enkele exemplaren eerste druk…
Via mij kun je een laatste exemplaar gesigneerd, en van een opdracht voorzien bestellen voor € 13,95: mail me om te bestellen en thuis te laten bezorgen.

Meer info.