Voices from the past

Onlangs verschenen: een serie kunst/gedichtenkaarten met schilderijen van Gea Zwart en gedichten van mij. Momenteel uitverkocht, maar bij voldoende belangstelling volgt een herdruk. Het zijn acht verschillende dubbelgevouwen full colour kaarten (glansdruk, 14,5×14,5 cm).
De acht gedichten (op de binnenzijde) zijn geïnspireerd op de schilderijen in de serie Panta Rhei, Voices from the past.
Het thema van deze serie schilderijen is de voortdurende voortgang en verandering. Vaste basis is de rivier van het leven.
Gea maakt gebruik van onder andere: verleden, heden en toekomst, stromen in gelaagdheid onder en boven elkaar door. Stemmen uit het verleden. Mensen, gezichten, lichaamsdelen, geesten. Mannelijk en vrouwelijk. Hoop en wanhoop. Positief en stromend, natuur en water. Licht, wit, duister, donkerte, interieur kathedraal.

➤ Lovende recensie over deze serie kaarten: (…) ‘Langeveld is dus een van de circa 100 uitverkorenen binnen dit grensoverschrijdende kunstproject van Gea Zwart. Ik schreef al eerder over zijn poëzie dat je niet ontkomt aan close reading bij deze dichter, om de stroom van zijn associatieve taalgebruik te kunnen volgen.’ Recensie Leo Mesman.

Panta rhei is een filosofische uitspraak en gedachte die is toegeschreven aan de presocratische filosoof Heraclitus, en betekent ‘alles stroomt’. De filosofie van Heraclitus kennen we slechts via citaten, parafrasen en getuigenissen van latere auteurs, en daarvan is Panta rhei een van de bekendste. De vroegste vermeldingen ervan zijn van Plato: ‘Heraclitus zegt zo ongeveer dat alles wijkt en dat niets blijft. En als hij dat wat er is, vergelijkt met de stroom van een rivier, zegt hij dat je niet twee keer in dezelfde rivier kunt stappen.’
Andere vermeldingen zijn van Aristoteles: ‘Al het waarneembare stroomt voortdurend.’
De interpretatie van Panta rhei: in de rivier stroomt continu nieuw water toe, maar toch blijft de rivier dezelfde. Dit illustreert de eeuwige maar constante verandering, alsook de eenheid der tegendelen.


De prijs van deze serie van acht kunst/gedichtenkaarten is 12,50 euro (inclusief acht enveloppen, exclusief verzendkosten).
De vormgeving van de kaarten was in handen van Gea.

Poëzie en Kunst vullen elkaar tot een mooi geheel aan.
De serie gaat over stromen. Het leven, verleden, heden, toekomst, water, dieptes, lagen, planten, gezichten, wat opborrelt en wat verzinkt.

Kortom: acht prachtig gedrukte kaarten zijn ontstaan! Om te sturen, weg te geven of zelf te houden. Met bijpassende witte envelop.

Het reserveren van deze serie kaarten kan via CONTACT op deze website.

 

 

 

 

Voorzijden: acht schilderijen uit de serie Panta Rhei door Gea Zwart.
Binnenzijden rechts: acht gedichten van mij.
Binnenzijden links: ruimte voor een eigen boodschap.
Achterzijden: informatie over de kunstenaar en de dichter.

Van schilderij naar buiten, naar poëzie, naar samenwerking, naar kaartenset…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.