Hondenparadijs

Dog bakery Lost cookies staat er in sierlijke letters op de etalageruit. Ik werp een blik naar binnen en zie twee hondjes op de marmeren toonbank elk staan smullen van een gebakje.
Nieuwsgierig stap ik de tearoom voor viervoeters binnen. Voor de toonbank, op een pluche kleed, werkt een Dalmatiër gulzig enkele roomsoezen naar binnen.
‘Rustig aan m’n jongen, anders krijg je pijn in je buik,’ zegt een vrouw in bontjas bezorgd tegen hem, maar hij trekt zich er weinig van aan. In een mum van tijd zijn de soezen van het schoteltje verdwenen.
In de vitrine staan diverse soorten gebakjes en koekjes met tot verbeelding sprekende namen als: ‘hiding secrets’, ‘lost treasures’ en ‘new opportunities’.
Wanneer ik even later de smullende hondjes de rug toekeer, graait er buiten voor de hondenbakkerij een zwerver in een prullenbak. Hij vist er een afgekloven hamburger uit en duwt de gestolde hap gretig in zijn mond. Groter kan het contrast met daar binnen en hier buiten niet zijn. Ik geef hem een dollar. Hij bedankt me uiterst vriendelijk.

Verschenen op de Achterpagina van NRC Handelsblad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.